Menu Sluiten

Wilt u onze huisregels afdrukken? Download dan hier een print versie van onze huisregels;
Gastouderopvang ReeshofKids Huisregels

Deze huisregels moeten worden ondertekend vóór het begin van de opgang.

Waar dienen de huisregels voor

Deze huisregels gelden in combinatie met de overeenkomst van opdracht tussen ouders/verzorgers en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Vraagouders dienen van deze huisregels op de hoogte te zijn. Als er wijzigingen in de huisregels worden doorgevoerd krijgt u hierover tijdig bericht (minimaal twee maanden van tevoren). Bent u het niet eens met de wijzigingen dan geldt het normale opzegtermijn.

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag

07.00 tot 18.30
07.00 tot 18.30
07.00 tot 18.30
07.00 tot 18.30
07.00 tot 18.30

Uitzonderingen zijn bespreekbaar

Vaste opvang is verzekerd van een opvangplek, opzeggen kan uiterlijk tot 1 maand van tevoren.
Flexibele opvang kan altijd aangevraagd worden, opzeggen kan uiterlijk tot 1 maand van tevoren.

Tarieven

Het uurtarief voor opvang is €5,30 per uur voor zowel vaste als flexibele opvang.

Betaling

De uren worden aangeboden na het eindigen van de oppasmaand en dienen goedgekeurd te worden. Betaling dient te geschieden binnen 5 werkdagen na het goedkeuren van de uren.

Eten/Drinken

Het aanbieden van eten/drinken (ontbijt/lunch/diner/fruithapje/tussendoortje) kan verzorgd worden, vraag naar de mogelijkheden.

Meenemen naar de opvang

De ouders dienen zelf voor luiers, (opvolg)melk, (speciale) voeding, drinkfles, speen, slaapzak en (reserve) kleding te zorgen.

Eigen meegebrachte spullen

Er is voldoende speelgoed aanwezig, indien ouders iets willen meegeven mag dit, houdt er rekening  dat andere kinderen hier ook mee kunnen spelen. Gastouderopvang ReeshofKids is niet aansprakelijk voor verlies of kapot gaan van eigen meegebrachte spullen.

Vervoer

Ik ben in het bezit van een geldig rijbewijs B. Als er uitstapjes gemaakt worden, wordt dit van te voren besproken met de ouders en gebeurd dit alleen bij goedkeuring.

Iemand anders komt kind halen

Indien uw kindje door iemand anders wordt opgehaald of gebracht, dient u dit van te voren aan te geven. Geef daarbij de volledige naam van diegene door en de persoon in kwestie moet zich kunnen identificeren. Indien het niet van te voren is doorgegeven wordt er altijd eerst contact met u opgenomen voordat uw kindje meegegeven wordt. Mocht ik geen contact met u krijgen, wordt uw kindje niet meegegeven.

Ziekte kind

Als uw kindje ziek wordt tijdens de opvang moet het kindje z.s.m. opgehaald worden.
Als uw kindje vóór de opvang al ziek is kan ik deze op dat moment niet opvangen.
Indien u uw kindje paracetamol heeft gegeven moet u dit aangeven.
Ziek zijn telt bij mij vanaf 38 graden koorts, ernstige diarree of wanneer het kindje ziek oogt.

Bij afmelding in verband met ziekte moeten de gereserveerde uren worden doorbetaald.

Opvanguren

Tot 1 maand van te voren kunnen de opvanguren worden opgezegd of gewijzigd, wijzigen kan alleen indien mogelijk.

Vaste opvang: Is verzekerd van een opvangplek op de afgesproken dag(en) en tijden.
Flexibele opvang: Per dag is er minimaal 1 plekje vrij voor flexibele opvang. 

Flexibele opvang dient minimaal 10 uur per week afgenomen te worden. Indien er minder dan 10 uur per week wordt afgenomen worden er wél 10 uur doorberekend (met uitzondering van de vrije dagen/vakantie/ziekte van de gastouder).

Gastouder afwezigheid

Bij vakanties en vrije dagen van de gastouder of bij het ziek zijn van de gastouder dan worden de opvangkosten niet doorberekend.

Als ikzelf een vakantie of vrije dagen plan geef ik dit uiterlijk 2 maanden van te voren aan, behalve bij calamiteiten dan neem ik z.s.m. contact met u op. Collega gastouders kunnen (meestal) uw kindje tijdens mijn vakantie opvangen of u kunt zelf iets anders regelen.

Op deze feestdagen ben ik gesloten:

Nieuwjaarsdag
1e en 2e paasdag
Koningsdag
1e en 2e kerstdag

Opvangkind afwezigheid

Bij afwezigheid door vrije dagen/vakanties van het kindje dient dit minimaal 1 maand van tevoren doorgegeven te worden. 

Er wordt altijd 50% van de contracturen doorberekend tijdens de vrije dagen/vakanties van het kindje. 
Bij het afmelden binnen 1 maand reken ik 100% van de uren door.

Medicijnen

Medicijnformulier moet getekend zijn als er medicijnen toegediend moeten worden.

Inentingen

In mijn gastouderopvang worden alleen kinderen toegelaten die ingeënt zijn/worden volgens de richtlijnen van het rijksvaccinatieprogramma. Hierom vraag ik om het vaccinatiebewijs van uw kind mee te nemen ter inzage tijdens de kennismaking of tijdens het tekenen van het contract.

Huisdieren

Wij hebben thuis een klein hondje, een Chihuahua, genaamd Laila. Zij is erg kindvriendelijk maar kan wel blaffen bij binnenkomst. Soms zal zij of boven in onze slaapkamer of in de afgesloten keuken zijn zodat ze niet bij de kinderen kan komen en dat kinderen niet van het geblaf kunnen schrikken. Omdat het een klein hondje is en ik vooral op kleine kinderen ga passen, willen we zowel de kinderen en ons hondje beschermen voor ongelukjes met elkaar en mede daarom zal ik haar soms apart houden.
(Afhankelijk van de situatie, de kinderen en de drukte op dat moment).

Wel zullen we regelmatig met ons hondje gaan wandelen en soms mag ons hondje wel komen spelen of komen liggen op de bank om geaaid en geknuffeld te worden. Hierdoor leren kinderen omgaan met dieren, en dit is tevens heel belangrijk voor de sociale ontwikkeling. Zie protocol huisdieren.

Verjaardagen

Als uw kindje bijna jarig is dan plan ik in overleg met u rond zijn/haar verjaardag een feestje in de opvang op een dag dat hij/zij komt. Dat wil zeggen dat we een slinger ophangen, uw kindje krijgt een klein cadeautje van de opvang, andere opvangkindjes maken iets moois voor uw kindje en we maken muziek en zingen verjaardagsliedjes, kortom we maken er een gezellig feestje van samen met de andere opvangkinderen. Indien u wilt is het mogelijk om deze dag een traktatie mee te geven.

Duurzaamheid

Gastouderopvang ReeshofKids is in ontwikkeling om wat duurzamer te worden. Duurzaamheid is de toekomst van onze kinderen en ik vind het belangrijk om daarvan iets mee te geven aan de kinderen en nu al stappen te nemen tot een betere wereld.

Voor duurzaamheid neem ik de volgende maatregelen:

  • Ik maak gebruik van zonne-energie (Hebben eigen zonnepanelen op het dak).
  • Kinderen komen regelmatig buiten.
  • Ik kook/bak regelmatig en gebruik daarvoor vaak verse groenten, fruit en kruiden.
  • Ik heb in mijn tuin eigen kruiden, kinderen mogen hier mee helpen.
    (Water geven, eigen plantjes kweken, kijken en praten over de natuur).
  • Elk opvangkind krijgt van ons een wetbag die u in de luiertas kan doen. Dit is een vervanging van wegwerpplastic waarin we natte, vieze kleding of eventueel wasbare luiers kunnen doen om mee naar huis te geven. Deze wetbag mag u bij u in de luiertas houden en privé ook gebruiken. Zodra de opvang stopt of u de wetbag niet gebruikt, dan verzoek ik u de wetbag terug te geven, zodat ik het voor andere opvangkinderen kan gebruiken.
Open chat
Neem contact met mij op
Neem contact met mij op...